Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuildingsdag over effectief samenwerken

Ons schoolteam bestaat uit 28 mensen en wij zijn de afgelopen jaren sterk in beweging om ons onderwijs nog beter op de leerling af te stemmen en met hem/haar structureel in gesprek te zijn. Voor onze jaarlijkse studie- en teambuildingsdag hadden we dit jaar Teams in Tune uitgenodigd. Zij zouden ons kunnen helpen om als team nog beter naar elkaar te leren luisteren, goed op elkaar af te stemmen en effectief samen te werken.

We gingen in twee groepen aan de slag, een muziek- en een tekstgroep. Heel leuk om elkaar eens van een andere kant te leren kennen en tegelijkertijd te zien dat bepaalde rollen bijna vanzelfsprekend door bepaalde personen werden ingenomen. Het werd geregeld heel herkenbaar hoe wij zelf ook vaak in onze normale werksituatie (op elkaar) reageren. We hebben opnieuw ervaren hoe belangrijk en hoe moeilijk het (zeker voor ons als leraren) is om goed naar elkaar te luisteren. We hebben onszelf beter leren kennen, maar ook elkaar. Dit helpt ons zeker om als team verder te komen in ons eigen ontwikkelingsproces! Door goed naar elkaar te luisteren, op elkaar af te stemmen en effectief samen te werken, kunnen wij ook beter naar onze leerlingen luisteren, ons onderwijs op hen afstemmen. Zo werken wij samen met hen aan hun toekomst en leren ook hen naar elkaar te luisteren en samen te werken.

Wat bij het begin van de dag een onmogelijke opdracht leek, is ons uiteindelijk – met hulp van Branko en zijn team toch goed gelukt: we hebben aan het einde van de dag samen een prachtig – eigen – lied gezongen, met een sterke tekst en hebben ons daarbij zelf instrumentaal (terwijl bijna niemand enige muzikale kundigheid of ervaring heeft) begeleid. Dat was een schitterend moment; we wilden “ons” lied nog wel 10 keer uitvoeren!

Niek van Gemeren, Directeur Christelijke Praktijkschool De Boog

teambuildingsdag over effectief samenwerken

‹ Terug naar alle referenties