Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Een verfrissende en verrassende teambuilding

De school heeft in het half jaar dat achter ons ligt een ware metamorfose ondergaan op niveau van management en onderwijsinhoud. Dat we als team tot teamwork in staat waren hebben we in de achter ons liggende periode bewezen. Teambuilding is meer, het is de kunst op evenwicht te vinden tussen autonomie en verbondenheid en daarin synergie te bereiken. Via internet kwamen we op de site van ‘Teams in tune’. Het concept van deze interactieve muzikale teambuilding leek ons aangenaam verfrissend en dit werd bevestigd in de recensies van zij die er inmiddels ervaring mee hadden opgedaan.

Het team was vooraf niet op de hoogte gebracht van de inhoud van de dag. De intro van de dag leverde daardoor hele spontane reacties op: verwonderd, aangenaam verrast, argwanend in de zin van niet weten wat er mee aan te moeten, gefronste wenkbrauwen en ongeloof over wat het product aan de eind van de dag zou zijn, een aan school gerelateerde tekst op een swingend stuk muziek. Het op deze wijze werken met elkaar leverde een prachtig beeld op van hoe de rollen in het team verdeeld zijn als ook de bereidheid, de gezamenlijke inzet en de gedrevenheid om met elkaar iets nieuws te beginnen en welke stimuli daar een positieve invloed op hebben.

En we hebben het neergezet: een prachtig stuk muziek met een verscheidenheid aan teksten. Daarnaast heeft het ons enkele aanbevelingen opgeleverd voor de ontwikkeling van het team als team.

Conclusie: een verfrissende en een verrassende teambuilding!

Toermalijn – SBO Emmen

teambuilding workshop met muziek

‹ Terug naar alle referenties