Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding Verbinding

Hoe breng je mensen met uiteenlopende functies bij elkaar? Waar is de verbinding? en hoe ga je dat vorm geven? Dát is de uitdaging voor het stafbureau communicatie OCW in haar nieuwe samenstelling. Secretariaatsmedewerkers, financiële mensen, procesbegeleider/communicatie medewerker. De ideale partner in crime is echter snel gevonden: Teams in Tune, die komt op elke gewenste locatie naar je toe. Omdat niet goed valt uit te leggen wát we precies gaan doen, wordt deze teambuilding verbinding een geheime missie.

Terwijl we onze entree maken en de instrumenten in zicht krijgen, zijn de reacties verschillend: van Oh wat leuk tot Wat moeten we hiermee? Het wordt nog erger, want wat we hier ter plekke horen moeten we ook doen:met elkaar muziek maken. Zonder enige muzikale bagage worden we in het diepe gegooid. Dat betekent opletten en héél goed luisteren. Daar begint het mee. Het is spannend en de stemming een beetje lacherig. Tegelijkertijd beseffen we ook dat we er hard tegenaan moeten en elkaar hard nodig hebben, anders staan we straks met lege handen.

Gelukkig hebben we iemand in ons midden met een (weliswaar) vroege muzikale ervaring, maar het is voldoende om de rest aan te sporen: we kunnen en willen iets van elkaar leren. Een eerste verkenning: luisteren naar de muziek en (nog niet) naar elkaar. We moeten een plan maken, anders komen we geen stap verder. Er ontvouwt zich als vanzelf een rolverdeling: wie geeft wat aan en deelt dat met de anderen. Hard nodig, want de tijd dringt. Na een 1,5 uur ploeteren en puzzelen én met enthousiaste aanwijzingen van Branko Perunicic, manifesteert zich dan toch echt een team. Af en toe houdt hij ons een spiegel voor en dat is best confronterend maar werkt krachtig en zeer verhelderend. Uiteindelijk maken we samen muziek! De gelegenheidsformatie begint zowaar een beetje te swingen (vinden we zelf). Dat hadden we niet durven dromen.

Deze teambuilding verbinding van Teams in Tune stemt tot nadenken. De relatie naar het werk is snel gelegd. Je start een project maar je weet nooit hoe het eindresultaat eruit gaat zien en wie je daar allemaal bij nodig hebt. De diverse samenstelling en taken van ons team geeft ook een groot scala aan mogelijkheden, want wanneer de overtuiging er is en je optimaal gebruik weten te maken van elkaars kwaliteiten, zijn we prima in staat om met z’n allen iets moois neer te zetten.!

Herma Lobbezoo, Stafbureau communicatie Ministerie van OCW

teambuilding verbinding

 

 

‹ Terug naar alle referenties