Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding training samenwerken en communicatie

Het Programma Moderne Overheid van de Unie van Waterschappen bestaat uit een mooie club professionals die allemaal op hun eigen werkveld de belangen van de waterschappen vertegenwoordigen in Den Haag. Dit jaar was er behoefte om samen een leuke en inhoudelijke teambuilding te doen en stonden de thema’s meer verbinding, samenwerken en communicatie centraal. Een van de medewerkers had een goede tip: “dan moeten we de muzikale teambuilding training van Team in Tune gaan doen!”

Wij als team vol met doeners en met bakken energie gingen vol goede moed en met veel (stem) geluid aan de slag met de Teams in Tune teambuilding. We begonnen geweldig met het verdelen van rollen en opschrijven van de verschillende geluiden. En toen ging het mis…. We luisterden niet naar elkaar, er waren afhakers en doorduwers, we stapelde idee op idee, deden allemaal wat ons het beste leek, waren niet echt aan het samenwerken en luisterde vooral niet naar elkaar. Kortom: chaos! Door een mooie interventie van Branko kwamen we na deze leerzame dip toch weer tot elkaar.

We ontdekte tijdens deze verassende teambuilding spelenderwijs dat elke individuele bijdrage even belangrijk is om samen tot een bevredigend resultaat te komen. Door optimaal gebruik te maken van elkaars kwaliteiten en een goede en bovenal heldere communicatie, hebben we uiteindelijk samen een swingend stuk muziek op band kunnen zetten.

Deze muzikale teambuilding training van Team in Tune was voor ons dus een gouden tip, want als je samen muziek wilt maken is een effectieve communicatie en optimaal samenwerken van cruciaal belang. Pas als iedereen zijn rol speelt zal het ook echt klinken als een prachtig muziekstuk!

Cathelijn Peters, Unie van Waterschappen

teambuilding training

 

‹ Terug naar alle referenties