Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding waarin talenten zichtbaar worden

Vooraf gaande aan onze teamdag werd er door iedereen druk gespeculeerd wat deze dag nu wel zou inhouden en of er nog addertjes onder het gras zouden zitten. Had het nu wel of niet met teambuilding te maken of was het gewoon een teamuitje aangeboden door het management voor onze tomeloze inzet.We zouden het gaan beleven, dus vertrokken we met een aantal naar “De Glind” waar we uit de droom werden geholpen.

Bij binnenkomst werden we welkom geheten en werd er uitgelegd wat de bedoeling was. Vervolgens werden we verdeeld in een instrumentale groep onder begeleiding van Branko Perunicic en een tekst/vocale groep onder begeleiding van Arjen Dijkstra.

We kregen een Zuid-Amerikaans stuk muziek te horen. Een heerlijke wijs. Je werd er spontaan vrolijk van. Daarna moesten de deelnemers in de tekstgroep een onderwerp verzinnen die te maken had met ons werk. Al gauw waren we daar uit. Werkdruk……naar het positieve draaien!! Het was de bedoeling dat we met elkaar de tekst bedachten en papier gingen zetten. Best lastig als je in je eigen gedachten al overstroomd wordt met ideeën. Maar Arjen hield alles goed in de hand, het ging om samen werken en samen doen.

De muzikale groep kreeg van Branko de uitdagende opdracht om het zojuist beluisterde swingende stuk muziek aan het eind van de middag gezamenlijk met de tekst/vocale groep ten uitvoer te brengen. Met veel enthousiasme ging iedereen hiermee aan de slag. Maar al snel werd duidelijk dat dit ons nooit zou lukken zonder goed samen te werken en een leider, of te wel een dirigent aan te stellen. Ook in de tekst/vocale groep werd iedereen steeds enthousiaster en zowaar het eind resultaat was dat we net binnen de gegeven tijd een prachtig tekst op de melodie hadden geschreven.Wat waren we trots met z’n allen. De slotuitvoering werd een ware knaller. We zongen en speelden uit volle borst mee en… het klonk geweldig!

Tsjonge wat beschikken we toch eigenlijk over veel talenten binnen ons team. Dit werd spelenderwijs al snel zichtbaar in deze bruisende  teambuilding. Mijn indruk was dan ook dat met de juiste ingrediënten zoals goed naar elkaar luisteren, samen overleggen en op elkaar afstemmen iedereen een tekst kan schrijven en muziek kan maken. We waren een team en hebben als een hecht team samen gewerkt!

Maar…. dit kon alleen door de fantastische begeleiding van Branko en Arjen van Teams in Tune.

Tijdens ons avond programma hebben we nogmaals het lied ten gehore gebracht. Verder heeft de tekst op de afdeling gehangen om het lied nog eens regelmatig te zingen. Het was voor iedereen een geweldige dag, dus dank aan ons management die ons waarderen en deze dag mogelijk maakte!!

Bedankt Branko en veel succes Teams in Tune.

Gilda van Steenbergen & Jolande van der Stege, Meander Medisch Centrum

teambuilding teamuitje teamdag

 

‹ Terug naar alle referenties