Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Een Spetterende Teambuilding Sessie waarmee Teams In Tune Gartner aan het Swingen krijgt.

Begin februari hebben we het genoegen gehad om aan een teambuilding sessie deel te nemen, onder leiding van Branko Perunicic op lokatie bij Teams in Tune in Lage Vuursche. Het team is in Januari 2008 gevormd en telt o.a. 8 Senior Account Executives die voor Gartner (een IT Research & Consultancy bedrijf) de Nederlandse, Belgische en Europese publieke sector bedienen.

Hoewel het team een paar sportievelingen kent, is er voor dit ‘team offsite’ gekozen voor het thema ‘de band binnen The Band’. Er zijn immers volop analogieën met het werken in een sales-band (elke muzikant is meester in zijn instrument, je wilt gezamenlijk de zaal ‘plat spelen’ en iedereen heeft behoefte aan een solo op zijn tijd). Maar uiteindelijk ging het ook gewoon om ‘the fun’ na een dag van business planning.

Ook bij de Teams in Tune workshop kun je bij binnenkomst rekenen op de vertrouwde eerste reacties; lichte verontwaardiging, beheerste schaamte en natuurlijk gefronste voorhoofden over ‘wat voor waan- (of krank-) zinnig idee het management nu weer bedacht heeft’. De lokatie (een muziekstudio onder de grond!) draagt bij aan de magie die hoort bij het spelen in een band.
Na een eerste verfrissing en de verzekering van Branko dat iedereen na afloop van de workshop de poptempel Paradiso moet kunnen plat spelen, wordt het tijd om de mouwen op te stropen en aan de slag te gaan.

En het is bijzonder om te zien dat je we in deze spetterende teambuilding sessie waarin luisteren, overleggen en oefenen met de band spelenderwijs met elkaar werden afgewisseld, uiteindelijk toch het doel weten te verwezenlijken. Een feilloos gespeeld muziekstuk! Niemand weet van ophouden en het is opvallend om te zien dat zelfs de grootste stijve hark staat mee te swingen. Na afloop hebben we tot laat in de avond nagepraat in een prima restaurant vlakbij de studio.

Het Salesjaar wordt bij Gartner voor dit team een gegarandeerd groot swingend succes! Mede dankzij Teams in Tune!

Jeroen Kleinhoven, Area Sales Manager, Gartner Nederland B.V.

teambuilding sessie

‹ Terug naar alle referenties