Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding waar muziek in zit

Daar sta je dan, net na de verkiezingen als nieuw gekozen medezeggenschap OIB, wat onderdeel uitmaakt van de ING. Voor een aantal OR/OC leden is dit gesneden koek, maar voor een groot aantal nieuwe leden is dit helemaal onbekend terrein. Er moet van alles gebeuren, je moet elkaar en bijbehorende kwaliteiten leren kennen, zodat het makkelijker wordt dagelijkse besturen voor de OR en OC te kunnen kiezen. Onderlinge samenwerking moet tot stand worden gebracht. Kort samengevat, er moet een team worden gevormd. Maar hoe weet je nou op dat moment wie voor welke rol het meest geschikt is en hoe je die samenwerking het beste tot stand kan brengen? Nou, dan organiseer je een teambuilding waar muziek in zit met Teams in Tune.

Heerlijk om te zien wat voor chaos er dan de eerste 10 minuten ontstaat. Iedereen doet maar wat, luistert totaal niet wat voor geluid een ander voortbrengt met het gevolg dat dit dus tot niets leidt. Totdat…jawel, mensen iets gaan voorstellen, elkaar advies beginnen te geven, beter naar elkaar gaan luisteren, waardoor er voorzichtig een structuur in het geheel in zicht komt. Ook staat er vanzelf een natuurlijk leider op die gaat proberen van het ongeregelde zooitje, met inachtneming van goede adviezen vanuit de zijkant, een eenheid te maken. En plots worden er samen nieuwe dingen ontdekt die langzaam maar gestaag leiden naar het maken van het juiste lied dat geproduceerd moet worden.

Het enthousiasme neemt verder toe en voor je het weet sta je in deze swingende teambuilding daar als “orkest’ een stuk te spelen wat nog geweldig klinkt ook! Daarna komen de andere OR/OC collega’s bij die apart van het orkest als “koor”vier teksten voor het melodietje hebben gemaakt met dezelfde doelstelling. En zie, na onderlinge afstemming, luisterende oren, observerende ogen en vooral respect voor elkaar, is een prachtig gezamenlijk resultaat ontstaan en is de samenwerking geboren.

Moraal is: Als men bereidt is naar elkaar te luisteren, af te stemmen en onderlinge kwaliteiten worden gewaardeerd en gebundeld, komt men pas tot een prachtig resultaat!

Een echte aanrader voor elk bedrijf vooral waar onderlinge samenwerking en een goede sfeer een “must” is.

Miriam Rozenband, ING HR OIB/Social Affairs/Labour Relations/secr.Medezeggenschap OI

teambuilding ondernemingsraad OR

‹ Terug naar alle referenties