Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding om de samenwerking te bevorderen

Op zoek naar een teambuilding om de samenwerking te bevorderen zochten wij naar een ludieke vorm van samenspel die ontspannend werkt, maar ook aansluit bij onze doelstellingen. Wij kwamen uit op Teams In Tune. Wie houdt er nu niet van muziek? Dat we geen ervaring hebben met maken van muziek, maakt dat we dit als een uitdaging zien. Samen iets tot stand brengen, waarbij we afhankelijk van elkaar zijn, elkaar kunnen vertrouwen, maar ook van elkaar kunnen leren! Deze workshop leek ons wel wat.

 Voor ons team hebben we de volgende leerdoelen gesteld:

  • Hoe blijven we een stevig team als een aantal van ons minder zichtbaar aanwezig is?
  • Hoe gaan we energie en actie opzetten bij medewerkers ook als de koers nog niet 100% helder is?
  • Hoe gaan we cultuur ombuigen naar écht aanspreken op gedrag en écht differentiëren? Hoe geven wij het goede voorbeeld?

Op vrijdagmiddag stonden de instrumenten klaar en kregen we van Branko, onze begeleider, de opdracht een compositie uit te gaan voeren. Een dat gingen we realiseren in drie uur tijd!

Je zag in deze sessie al snel wie welke rol op zich nam. We gingen samen op ontdekkingsreis en gingen aan de slag om de opbouw van de compositie te doorgronden. Stap voor stap werden er successen geboekt. Begrippen zoals luisteren, samenvatten, feedback geven en vertrouwen hebben, kregen op deze manier een nieuwe dimensie.

Het leuke van deze leerzame sessie was dat we swingend tot het eindresultaat kwamen.

Music makes you happy!!!

René ’t Jong, Manager Uitvoering Sociale Verzekeringsbank Rotterdam

teambuilding om de samenwerking te bevorderen

‹ Terug naar alle referenties