Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding middag om een hechter en versterkend team te worden

Enkele jaren geleden is onze organisatie aangepast teneinde vraagstukken meer integraal te benaderen. Elke woensdagochtend komen onze dertien afdelingshoofden en drie directieleden zo’n 1,5 uur samen. In die tijd willen we met zo’n groep informatie delen, beleid ontwikkelen en besluiten nemen. Dat valt niet altijd mee. Om een hechter en elkaar versterkend team te worden, hebben we een teambuilding middag besteed aan op een speelse manier reflecteren op onszelf.

Voor de middag stond de sessie van Teams in Tune op het programma. Toen we de instrumenten opgesteld zagen en de muziek hoorden die wij twee uur later met elkaar zouden spelen, waren we even met stomheid geslagen. Mensen die gewend zijn vooral met elkaar aan tafel te zitten, moesten nu fysiek aan de slag. Dat duurde echter niet lang, en snel daarna waren we met z’n allen druk bezig. Zonder dat we een duidelijk en afgestemd plan hadden, begonnen we op goed geluk aan onze missie. Een beetje op zijn Barnevelds: aanpakken! Dat is mooi, maar ondanks die energie en gedrevenheid, kun je zo toch wel eens ver van het oorspronkelijke doel raken. Het was illustratief voor zoals we vaker opereren. En vervolgens kregen we ook nog alleen antwoord van Branko op open vragen. Dat was even wennen!

Toen we wat meer structuur in onze aanpak kregen, begon het te lopen. Na goed oefenen, was later een heuse melodie te onderkennen. En met wat hulp van Branko, zijn we er uiteindelijk in geslaagd om het gehele stuk, met z’n allen in harmonie te spelen. De euforie brak los…

Samengevat: de teambuilding sessie van Teams in Tune gaf ons op een speelse manier inzicht in onze manier van (samen)werken. Alle deelnemers kijken met een goed gevoel terug op de teambuildingsdag. We hebben er lering uit getrokken en staan nu voor de uitdaging dat ook in onze praktijk te gaan toepassen.

Myriam van Rooij, directeur Bedrijfsvoering, gemeente Barneveld

teambuilding middag over reflectie

‹ Terug naar alle referenties