Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Bruisende teambuilding middag over optimaal Samenwerken

Onze projectmanager Carmen Bouwman kwam met het creatieve idee om dit jaar iets geheel anders te doen dan in de voorgaande jaren, namelijk een teambuilding middag over optimaal samenwerken in zijn puurste vorm, waarbij de opdracht luidt: gezamenlijk als team een muziekstuk uitvoeren.

Sommigen leden van het team hadden muzikale ervaring, anderen niet. Het verrassende effect wat wij er achteraf bij ondervonden is dat juist de mensen zonder muzikale ervaring tijdens de sessie erg goede resultaten behaalden. Dit had natuurlijk ook veel te maken met de goede ondersteuning van onze Teams in Tune coach Branko. Hij wist op een zeer levendige manier te coachen waar ieder teamlid zich op moest richten om toch de beste resultaten te kunnen behalen. De opzet van het muziek stuk, de instrumenten en systematiek, daar had hij erg goed over nagedacht. Wat ik (Ron Filemon, IT manager) erg knap vond is dat hij op een zeer levendige manier de parallellen wist te trekken tussen de muziek, zijn Teams in Tune concept en in het bijzonder de teams in het bedrijfsleven. Naast het feit dat Branko een gerespecteerd musicus is, die ik zelf ken vanuit mijn muzikale kenniskring, bleek hij verdacht veel kennis te hebben van het coachen van Teams in Trouble op het moment dat de deadline in zicht kwam.

Ook Carmen Bouwman kon tevreden terugkijken op het door haar georganiseerde event (zie de reactie hieronder). Ik vond het evenement goed aansluiten op onze IT afdeling. Juist omdat we met zo’n kleine groep zijn en er meer instrumenten stonden dan mensen waren. Tekenend voor hoe onze afdeling werkt, je moet van meerdere markten thuis zijn! (meerdere instrumenten kunnen bespelen). Tijdens deze bruisende teambuilding middag bleek dat we als groep eigenlijk best wel goed instaat zijn om optimaal met elkaar samen te werken en dat ook echt graag willen. De locatie van de studio is erg leuk zo in het bos en vlak bij de restaurants. De muziek was ook leuk, zodat dat ons ook niet snel ging vervelen. Jammer dat de tijd zo snel voorbij vloog, ik had nog wel een uurtje willen “jammen”.

Onze ervaring was erg positief, wij kijken met belangstelling uit naar een volgende keer waar wellicht een nieuw concept van Branko ons weer een onvergetelijke dag zal gaan bezorgen.

Namens alle medewerk(st)ers van de IT afdeling van Flamco B.V.

Teambuilding middag samenwerken muziek

‹ Terug naar alle referenties