Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Swingende Teambuilding Activiteit met Verrassende Inzichten!

Twee keer per jaar gaan wij als voltallig OR van Jarabee op trainingsdagen. Binnen deze dagen is er ook een teambuilding activiteit. Ik kreeg dit keer de opdracht om iets te bedenken. Ik ben meteen uitgebreid gaan Googelen en kwam al snel terecht bij teams in tune. De site heb ik aandachtig bestudeerd en kwam tot de conclusie dat dit een luchtige en praktische manier was om de onderlinge samenwerking goed inzichtelijk te maken. De regelmatige personele wisselingen in de ondernemingsraad vragen soms om een fine-tuning! .

Iedereen was hoogst verbaasd toen ze, na een lekkere lunch, de vergaderzaal binnen liepen. Deze stond vol muziekinstrumenten. Iedereen ging hier op een andere manier mee om, de een pakt meteen en instrument en de ander bekijkt alles rustig op veilige afstand. De opdracht was duidelijk vanuit de coach, speel het muziekstuk na. Nou, doe dat maar eens! We hebben een uur met elkaar gepraat over hoe dit zou moeten, voordat er überhaupt actie werd ondernomen. Flink frusterend maar wel herkenbaar! de “vrijwillige” dirigent was niet te benijden!. Maar door de chaos werd er niet echt naar elkaar geluisterd en was er ook geen sprake van een structuur laat staan een doelgericht plan de campagne!. We waren allemaal leiders, die niet geleid wilde worden, wat een verrassende inzichten!

De pauze werkte echt als een reflectiemoment! Even rust en een beetje afstand en vervolgens konden we de harde noten kraken.. en toen de maten klopten kreeg de structuur meer en meer vorm en actie. De teamspirit groeide en vanaf dat moment ging het als een tierelier! Zelfs na 3 uur, wilden we nog een keer spelen en nog een keer! Wat we aan het begin van de middag nooit hadden verwacht, was toch gebeurd, we hebben het hele stuk foutloos gespeeld!

Teams in tune is een geweldig “instrument” om je samenwerking inzichtelijk te krijgen!

Joyce Wiggers, werkbegeleider Jarabee

teambuilding activiteit

‹ Terug naar alle referenties