Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Enerverende teamactiviteit over effectief luisteren en samenwerken

Collega’s Marco en Betsy van de gemeente Leidschendam-Voorburg stonden in februari voor de uitdaging om een teamactiviteit te organiseren voor de senior medewerkers en het management team binnen het servicecentrum. Een spontaan idee na ´weer´ een vergadering.

Na een aantal speerpunten te hebben benoemd zoals: elkaar buiten de werkplek te leren kennen, hoe communiceren we met elkaar, samenwerken en hoe gaan we om met veranderingen zijn we op zoek gegaan naar een origineel en ook leerzame vorm van teambuilding. Via Google zijn we al snel terechtgekomen bij Teams in Tune, en mede door de enthousiaste reacties op de site hebben we contact opgenomen met Branko. Met hem hebben we onze wensen besproken. Ook dat het voor iedereen een verrassing zou zijn wat we zouden gaan doen.

Op 26 mei was het dan zover: vanaf 13.30 uur werden we verwachte bij pop- en uitgaanscentrum Rocks in Leidschendam. In een zaal met een ruig en stoer podium stond Branko ons op te wachten. Onze collega´s wisten bij binnenkomst van niets. Toen duidelijk werd dat we “ muziek” gingen maken waren enkele collega’s meteen sceptisch en werd er geroepen: Dit is toch “the voice of” niet!

Na enige uitleg mochten we allemaal ons eigen instrument uitkiezen, en bleek dat er geen dirigent was! Hoe los je dat op? Dat had nog wat voeten in aarde, maar onze collega Anita was Toppie! De anderen werden direct enthousiast. Helemaal toen bleek dat we ook echt muziek konden maken. In eerste instantie waren we hard op weg om de opdracht van Branko in recordtempo te doorgronden. Branko dacht nog `die gaan wel erg snel!´. Maar het bleek niet zo simpel als gedacht.

Het was uiteindelijk nog een hele puzzel en met de nodige tips van Branko, onderlinge lol en de constatering dat de één meer feeling heeft met muziek dan de ander hebben we geleerd om in ieder geval goed naar elkaar te luisteren waardoor er een hechte samenwerking ontstaat. Alleen op die manier kom je tot een goed en bevredigend resultaat.

Teams in Tune is een leuke en enerverende muzikale teamactiviteit die ons nog lang zal bijblijven!

Gemeente Leidschendam-Voorburg

teamactiviteit effectief luisteren en samenwerken

‹ Terug naar alle referenties