Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Originele Teambuilding met inhoud

In onze zoektocht via internet naar een originele Teambuilding, was de keus gevallen op Teams in Tune op grond van drie elementen nl: samenwerken, muziek en ontspanning. Dit leek ons een goede mix om ons avondprogramma een goede kans van slagen te geven, maar ja toch moet je altijd maar afwachten hoe de gehele groep (artsen en medisch assistenten) dat ervaart.

De opdracht was kort en krachtig : luister goed, nu wij, aan het eind van de avond jullie, ga je gang. Hoor ik het goed, moeten wij met elkaar dit muziekstuk aan het eind van de avond zelf uitvoeren. Tja, daar sta je dan, als groep, achter voor velen onbekende instrumenten. Even inventariseren, wie er wel eens iets aan muziek heeft gedaan…., tegenvallende resultaten: … ooit wat blokfluit, wat viool of een enkele toets, qua instrumenten kwamen we niet veel verder. iedereen hakte er gelijk op los. Na enige tijd modderen ontstonden er toch zo links en rechts wat werkzame ideeën en begon men naar elkaar te luisteren; niet vanzelfsprekend, maar wel essentieel om het uiteindelijke doel te bereiken.

Geleidelijk aan begonnen muzikale en leidinggevende talenten zich te ontwikkelen en stukje bij beetje begon het geheel ook nog muzikaal te klinken, en dat geeft toch een kick. Vol overgave en met enorm veel plezier stortten we ons op deze muzikale puzzel.Aan het eind van onze sessie werd het tijd voor de slotuitvoering. De melodie hadden we intussen wel goed in ons hoofd, maar nu kwam het aan op timing en dus samenwerking en dat valt niet mee voor al die solisten (want dat zijn de meeste artsen).En eerlijk is eerlijk het klonk zelfs ergens naar: geen resultaat zonder samenwerking,  hé, waar heb ik dat eerder gehoord? Hebben we dan toch ongemerkt ons doel van deze avond bereikt? Het lijkt er wel op, inclusief de ontspanning en het plezier; geen slecht resultaat.

Al met al een fantastisch concept. Een zeer boeiende en originele teambuilding die erg leuk is om te doen. De begeleiding van Teams in Tune was er één zoals die hoort te zijn: op de achtergrond en alleen bijspringen als het echt nodig is!

Hans van der Krans, Hoofd medische zaken Meditel

originele teambuilding samenwerken

‹ Terug naar alle referenties