Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Een originele teambuilding waar je meteen enthousiast van wordt

We hebben 1 keer in het jaar een team 2-daagse. Tijdens deze 2-daagse besteden we tijd aan een thema en wordt er aan teambuilding gedaan. Dit jaar hebben we met het team een teamplan gemaakt. We hebben gekeken naar onze sterke en minder sterke punten. Tijdens de 2-daagse wilden we doormiddel van een originele teambuilding een startschot geven om aan dit teamplan te gaan werken. Tijdens het zoeken op internet kwamen we bij Teams in Tune terecht en we werden meteen enthousiast.

Na een ochtend hard met elkaar aan het werk geweest te zijn en een heerlijke High Tea kwamen we terug in het huisje en daar stonden de muziekinstrumenten opgesteld. De reacties van iedereen waren wisselend van afwachtend tot op onderzoek uitgaan.

Branko liet ons het muziek stuk horen en zei vervolgens: “ succes, voer het stuk maar uit”. Na een diepe zucht en een korte stilte (wat niet vaak voorkomt in ons team) brak de chaos los. De energie en ideeën vlogen door de ruimte en het duurde een tijd totdat we daadwerkelijk tot iets kwamen. De patronen in de communicatie die ontstonden waren erg herkenbaar voor ons team.

Na de pauze gingen we met nieuwe energie en tips aan de slag. We kregen het systeem steeds beter door en de muziek ging beter klinken. Ook de samenwerking werd meer gestructureerd. Bij ons werkte het goed om een tijdsbewaker in te stellen om het blijven hangen in overleggen te voorkomen. Dit is zeker een punt die we mee zullen nemen voor de vergaderingen.

Uiteindelijk is het, tegen alle verwachtingen in, gelukt om het hele stuk te spelen. Wat geeft dat een energie als je het uiteindelijk voor elkaar krijgt met elkaar.

Het was een hele leuke en originele teambuilding waarin interessante processen zichtbaar werden. Er is ons op een hele leuke manier een spiegel voorgehouden. Branko heeft na afloop zijn bevindingen/analyse op papier gezet voor ons zodat we dit verder mee kunnen nemen in ons teamplan. Natuurlijk zijn veel punten hiervan bekend, maar er zaten ook Eye- openers bij waarmee we zeker aan de slag gaan!

Branko, bedankt voor een hele leuke en leerzame middag.

Hartelijke Groet,

Team Hardenberg, Bureau Jeugdzorg Overijssel

originele teambuilding

‹ Terug naar alle referenties