Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

MT Teambuilding Brandweer Zwolle

Twee keer per jaar organiseren we een MT teambuilding voor ons management team en de sectiehoofden. Los van de dagelijkse beslommeringen eens even op een andere manier met elkaar werken, een spiegel voor te houden en om die spiegel voorgehouden te krijgen.

Dit keer moest het anders. Wat luchtiger maar toch ook leerzaam. Is er nog wel iets origineels te bedenken? Het world wide web op, google, muziek maken? Neeee, niemand van ons bespeeld een instrument…… Jaaa dus. Teams in Tune, dat gaan we meemaken!

Daar stonden ze dan, niets vermoedend te wachten op wat zou gaan komen. Achter een gordijn werd gewerkt aan de opstelling van de instrumenten, maar dat kon de interesse niet wekken. Want we gingen toch praten over de Strategische Reis….

Tijd. Het “doek” gaat open. Muziek maken? Wij?!?

Branko laat het stuk dat we geacht worden te gaan spelen horen en levert ons aan ons zelf over. Na de eerste verwarring, staat er al snel iemand op, die structuur in de chaos gaat aanbrengen. De flip-over wordt in stelling gebracht, er ontstaan, net als in de brandweer praktijk, al snel redelijk geordende overlegstructuren. Het is opvallend hoe snel mensen weer vervolgens in hun bekende gedragspatronen vervallen en hoe herkenbaar dat in deze ongebruikelijke situatie wordt. Een ideale gelegenheid om daar feedback op te krijgen en te geven. Immers, voorbeelden genoeg.

Na twee en een half uur ploeteren en wat hulp, de grande finale. Yes we can!

De tune spookte nog dagen door onze hoofden….

Brandweer Zwolle
MT Teambuilding

‹ Terug naar alle referenties