Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

MT Teambuilding

Naar aanleiding van een wijziging in de organisatiestructuur en de komst van een aantal nieuwe collega’s binnen het MT leek het een goed idee om de jaarlijkse sessie ‘op de hei uit te breiden met een effectieve mt teambuilding . Gekozen is voor een muziek-workshop van Teams in Tune Na instructie van Branko Peruncicic gingen onze teamleden enthousiast aan de slag met een Zuid-Amerikaans muziekstuk. In het begin wat huiverig en onwennig. Vrijwel niemand bleek een muzikale achtergrond te hebben, en al zeker geen Salsa-ervaring. Het was de bedoeling dat we de beluisterde song zelf gingen uitvoeren. Maar hoe pak je dit aan wanneer je geen muziekles hebt gehad, of zelfs het maatgevoel ontbreekt?

We startten enthousiast, maar geheel onvoorbereid. Dit uitte zich in een kakofonie van geluiden. Het leek in de verste verte niet op de swingende muziek die we gehoord hadden. Na een half uur ploeteren kregen we de tip om vooral goed naar ELKAAR te luisteren en te kijken wie over welke kwaliteiten beschikte. Zo bleken ineens de management lessen ook in de muziek te gelden.

aantekeningen werden op een flipover genoteerd, een leider, oftewel dirigent werd aangesteld, en zo kwam er langzaam vorm in de song. Het kostte de groep veel energie en doorzettingsvermogen, maar aan het eind van de sessie bleek het toch gelukt!

Erg goed om de dagelijkse collega’s eens op deze manier mee te maken. Je leert elkaar beter kennen, je ontdekt kwaliteiten die je wellicht niet van elkaar verwacht zou hebben ! Het is goed om op een informele manier met elkaar actief te zijn. Deze muzieksessie heeft zeker een bijdrage geleverd aan het ‘groepsgevoel’ en is een goed vertrekpunt geweest om als MT team professioneel met elkaar verder te gaan.”

(NB: één van de leden heeft de zelf gemaakte song zelfs als ringtone op z’n mobiele telefoon geïnstalleerd teambuilding mt teambuilding team

Branko, nogmaals dank voor je inspirerende begeleiding!

Met vriendelijke groet,

Esther Stoop, Management Assistente/ PR Volker Stevin Materieel

mt teambuilding

‹ Terug naar alle referenties