Teambuilding activiteiten die werken!

Teambuilding activiteiten die werken!

Actieve teambuilding workshop met resultaat

De medewerkers van VERSADO houden twee keer per jaar een teamdag waarin we middels een actieve teambuilding workshop onze samenwerking willen verbeteren. Het is altijd weer een klus om dit op een originele manier vorm te geven. Met googelen kwamen we dit jaar uit bij Teams in Tune. Wat achteraf een gouden greep is gebleken. Waarom nu een sessie met muziek ? Voor mij als organisator een tweeledig motief:

Iedereen houdt van muziek,
Slechts een collega bespeelt een muziekinstrument.
Dus alle reden om te vermoeden, dat het een hilarische teambuilding en gezellige middag gaat worden.

Op het moment, dat onze groep de zaal binnenkomt merk je een bepaalde terughoudendheid, “Oh jee, muziekinstrumenten!”. Als echter het swingende muziekstuk beluisterd wordt, beginnen de eerste voetjes al mee te tikken. Succes verzekerd! Om het echter als groep te kunnen naspelen……., dat is van een geheel andere orde. In het begin is iedereen bezig om zijn/haar eigen muziekinstrument en ritme te leren kennen. Daarna wordt wederom geluisterd naar het hele muziekstuk. Waar moet ik nu invallen ? Kortom vooral individualistisch en weinig als groep.

Als we dan tot de conclusie komen, dat we helemaal op de verkeerde weg zitten en vooral Branko ons op het goede spoor zet, is iedereen nog enthousiaster in het doel om het muziekstuk onder de knie te krijgen. Want we willen wel resultaat!
We kiezen een eigen dirigent/leider. Leiding is nu eenmaal onontbeerlijk om structuur in het proces te brengen.

De clou zal ik hier niet vertellen, maar als die door samenwerking, communicatie en elkaar behulpzaam zijn wordt gevonden, spetteren de vonken er van af. Ons gehele team heeft deze actieve teambuilding sessie onder de deskundige en informele leiding van Branko perunicic als zeer plezierig en zinvol ervaren.

Zeker toepasbaar in vele processen binnen iedere organisatie!!!

Anita Hendericks, Directeur Versado Personeelsdiensten.

actieve teambuilding workshop

‹ Terug naar alle referenties